Posted by: sanatatearurala | April 12, 2013

Ne pornim la drum

Salutare tuturor,

Nu a trecut mult timp si iar ne punem in miscare!

Peste 30 de studenti la medicina in an terminal, medici specialisti si rezidenti vor oferi asistenta medicala gratuita locuitorilor din satul Galdau, judetul Calarasi.

Specialitatile care ne insotesc de aceasta data sunt: cardiologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, imagistica medicala, pediatrie si medicina de familie. De asemenea, vom avea alaturi de noi un audiolog si un asistent optometrist.

Studentii vor face analize din sange capilar (glicemie, colesterol, trigliceride) anamneza pacientilor, dar si un examen clinic complet al acestora.

Ulterior, pacientii vor primi o scrisoare medicala din partea medicilor specialisti. Cu aceasta vor merge la medicul de familie pentru a obtine tratamentul recomandat si eventual un bilet de trimitere pentru investigatii mai amanuntite.

Din experienta anilor trecuti, cei mai multi pacienti cu care studentii intra in contact in cadrul proiectului nu au mai fost consultati de foarte mult timp, nici macar de un medic de familie.

Partenerii si sponsorii acestei deplasari sunt: UMF “Carol Davila”, Colegiul Medicilor din Romania, Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov , Asociatia Comunelor din Romania, alaturi de companiile TEVA Pharmaceutical Industries si Numeris Com .

Multumim mult medicilor care ne insotesc!!! Pentru noi, ei sunt supereroii! 🙂

Sa ne vedem cu bine si cu multe poze!

Echipa IPSR

viata-la-tara2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories