Posted by: sanatatearurala | October 19, 2011

Impreuna pentru CATALIN!

Catalin este un tanar medic de 25 de ani care tocmai a terminat Facultatea de Medicina din Bucuresti. Din pacate drumul lui spre profesia pe care si-a dorit-o cu atata pasiune a fost umbrit de o veste nemiloasa. A fost diagnosticat cu o forma foarte rara de cancer (se cunosc 200 de cazuri in intreaga lume), DSRCT (tumora desmoplazica cu celule mici rotunde. Este un cancer extrem de agresiv ce a determinat extensie în aripa osului iliac, ceea ce face ca durerile lui să fie insuportabile în momentul actual. Nu se poate mobiliza, iar terapia oncologică trebuie începută cât mai urgent.
Clinica de Oncologie și Hematologie a Spitalului Universitar Freiburg este unul din puținele centre cu experiență în acest tip de tumoră rară, tratând cu succes 2 pacienți, considerați vindecați în acest moment deși continuă tratamentul chimioterapic. Este cea mai bună șansă pentru Cătă în momentul acesta. De marți, 18 Octombrie, el se află acolo și va începe cât de curând chimioterapia. Lipsa unui protocol terapeutic standard, urmare a lipsei studiilor clinice și rarității tumorii, face extrem de dificilă evaluarea unor costuri, fie și estimativ. Tratamentul actual cu cele mai bune rezultate implică radio și chimioterapie precum și transplant de celule stem autologe. Va fi probabil necesară și o a doua intervenție pentru rezecția tumorii recidivate.
Catalin, colegul nostru are nevoie de ajutorul tuturor! Asa cum un medic ajuta atatia oameni, asa putem ajuta si noi un singur om care are nevoie de noi… sa ajutam sa-i redam speranta de viata si sansa de a putea practica profesia pe care si-a dorit-o atat de mult!

Pentru donații exista 2 conturi pe numele tatalui, Unga Raducu, BCR, sucursala Titan:
RO03RNCB0079124149020002 (euro)
RO30RNCB0079124149020001(lei)
All accounts are opened at BCR Titan, 156 Basarabia blvd, Bucharest, Romania; SWIFT code: RNCBROBU; bank account holder name: Unga Raducu (his father)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories